emulatore su pc intellevision

Arcade NES PCengine Megadrive Neogeo Gameboy GBA C64 Atari PS1 Gamecube SNES e tutte le console che hanno fatto la storia
Avatar utente
gaetax
Messaggi: 16
Iscritto il: 3 gen 2012, 10:49

emulatore su pc intellevision

Messaggioda gaetax » 24 feb 2013, 17:55

Ciao a tutti, sono giorni che cerco ma senza risultato.
Vorrei rivivere i bei momenti con i giochi del intellevision sul pc ,come sistema operativo ho W7 64 BIT mi potete dire se esiste un emulatore per questo sistema operativo?
Nel CANOO funziona benissimo
grazie

Avatar utente
Zip
Site Admin
Messaggi: 3094
Iscritto il: 3 mag 2011, 21:03
Console open: Attuali Caanoo , Wiz, dingoo a320 (possedute Wiz, s7100B, s5110, s7300B, OpenPandora)
Località: Sicilia
Contatta:

Re: emulatore su pc intellevision

Messaggioda Zip » 25 feb 2013, 12:53


Avatar utente
gaetax
Messaggi: 16
Iscritto il: 3 gen 2012, 10:49

Re: emulatore su pc intellevision

Messaggioda gaetax » 25 feb 2013, 13:07

Già provato ma con w7 non funge e anche Bliss non va

Avatar utente
Zip
Site Admin
Messaggi: 3094
Iscritto il: 3 mag 2011, 21:03
Console open: Attuali Caanoo , Wiz, dingoo a320 (possedute Wiz, s7100B, s5110, s7300B, OpenPandora)
Località: Sicilia
Contatta:

Re: emulatore su pc intellevision

Messaggioda Zip » 25 feb 2013, 13:53


Avatar utente
gaetax
Messaggi: 16
Iscritto il: 3 gen 2012, 10:49

Re: emulatore su pc intellevision

Messaggioda gaetax » 25 feb 2013, 14:05

Stasera provo
Grazie mille per la tua disponibilità oltre a me stai aiutando tante altre persone che cercano la compatibilità con w7.

Avatar utente
gaetax
Messaggi: 16
Iscritto il: 3 gen 2012, 10:49

Re: emulatore su pc intellevision

Messaggioda gaetax » 25 feb 2013, 22:55



Niente da fare neanche questo va, ci sto perdendo la speranza :cry: :cry: :cry: :cry:

Avatar utente
Farox
Cavaliere OC.it
Cavaliere OC.it
Messaggi: 812
Iscritto il: 4 mag 2011, 20:48
Console open: GP2X-F200 bianca, Caanoo (bianca),
Pandora (First Batch 256MB RAM) nera,
JXD S7300B nera, Rpi model B
Località: Umbria
Contatta:

Re: emulatore su pc intellevision

Messaggioda Farox » 25 feb 2013, 23:28

Non so se hai provato l'ultima versione di jzIntv qui
http://spatula-city.org/~im14u2c/intv/ ho scaricato l'archivio (win32) ed è datato agosto 2012.
Pero io non ho win7 64 bit (e nemmeno win7...) per cui non so se funziona.
Immagine

Avatar utente
gaetax
Messaggi: 16
Iscritto il: 3 gen 2012, 10:49

Re: emulatore su pc intellevision

Messaggioda gaetax » 26 feb 2013, 23:11

Farox ha scritto:Non so se hai provato l'ultima versione di jzIntv qui
http://spatula-city.org/~im14u2c/intv/ ho scaricato l'archivio (win32) ed è datato agosto 2012.
Pero io non ho win7 64 bit (e nemmeno win7...) per cui non so se funziona.

Ciao
l'ho scaricato ma non ce un file di installazione, sapresti dirmi come funziona per favore?

Avatar utente
gaetax
Messaggi: 16
Iscritto il: 3 gen 2012, 10:49

Re: emulatore su pc intellevision

Messaggioda gaetax » 28 feb 2013, 21:59

Farox ha scritto:Non so se hai provato l'ultima versione di jzIntv qui
http://spatula-city.org/~im14u2c/intv/ ho scaricato l'archivio (win32) ed è datato agosto 2012.
Pero io non ho win7 64 bit (e nemmeno win7...) per cui non so se funziona.



????????

Avatar utente
Farox
Cavaliere OC.it
Cavaliere OC.it
Messaggi: 812
Iscritto il: 4 mag 2011, 20:48
Console open: GP2X-F200 bianca, Caanoo (bianca),
Pandora (First Batch 256MB RAM) nera,
JXD S7300B nera, Rpi model B
Località: Umbria
Contatta:

Re: emulatore su pc intellevision

Messaggioda Farox » 28 feb 2013, 22:56

C'è un readme-win32.txt nella cartella doc/platform è in inglese ma spero non sia un problema per te.
Non posso darti altri aiuti in quanto non ho win7, e nemmeno giochi per intellivision..mi spiace.
il readme te lo riporto qui :
jzIntv 1.0: Setting up jzIntv under Windows NT and Windows XP
==============================================================================

The following instructions should work for most Windows NT-based Windows
variants, including Windows NT 4.0, Windows 2000 and Windows XP. They will
not work with Windows 9x.

jzIntv is not really a Windows program so much as it is a Linux / UNIX program
that is compiled for Windows. Therefore, jzIntv does not work like most
Windows applications.

jzIntv controls itself through two components: Environment variables and
command line flags. Windows let you set up environment variables using the
"System" control panel. Windows lets you set command line flags when you run
jzIntv.


Environment Variables
---------------------

If this is your first time installing jzIntv, the following steps will set you
up with the configuration I currently recommend:


1. Unpack the jzIntv Zip file under C:\Program Files\. This should give you
a folder named C:\Program Files\jzintv-1.0\.

(Note: The exact name of the folder will change with each release of
jzIntv. Verify the name of the folder that jzIntv unpacks to.)

2. Copy all of your game ROMs into C:\Program Files\jzintv-1.0\rom\. This
includes "exec.bin" and "grom.bin".

3. Go to the System Control Panel, and perform the following steps:

a. Tell Windows where jzIntv is installed.

(1) Click on the "Advanced" tab at the top.

(2) Click on the "Environment Variables" button near the bottom

(3) Click "New."

(4) Under "Variable Name", put "JZINTV_DIR".

(5) Under "Variable Value", put "C:\Program Files\jzintv-1.0".
(Note: If you installed jzIntv in a different location,
put that directory here.)

(6) Click "ok," but leave the Environment Variables window open.

b. Add jzIntv to your PATH as follows:


(1) In the Environment Variables window, scroll through the "System
Variables" box (the lower box), and locate "Path." Highlight
"Path" by clicking on it, and then click "Edit."

(2) Do NOT delete the current variable value. Append the following
to the variable value: ";%JZINTV_DIR%\bin"

(3) Click "ok," but leave the Environment Variables window open.

c. Tell Windows to tell jzIntv where to find your ROMs:

(1) Click "New."

(2) Under "Variable Name", put "JZINTV_ROM_PATH".

(3) Under "Variable Value", put "%JZINTV_DIR%\rom".

d. If you wish to also use SDK-1600, tell Windows to tell SDK-1600
where to find SDK-1600's demo and library files:

(1) Click "New."

(2) Under "Variable Name", put "AS1600_PATH".

(3) Under "Variable Value", put "%JZINTV_DIR%\examples".

e. Close the System Control Panel.

4. Fire up jzintv. Click "Run..." under the start menu, and type
"jzintv gamename". jzIntv should launch the requested game.

Note: If the game filename has space characters, you need to put quotes
around the name. For example, suppose the game is named Space Armada.bin.
You would have to type the following:

jzintv "Space Armada"

jzIntv will automatically try to add ".rom", ".bin", ".int", and ".itv"
when it searches for the game. Therefore, you need not type this part of
the name.

To run jzIntv with additional flags, such as to specify full screen display
or a different display resolution, simply add the flags anywhere on the
command line. I recommend putting the flags before the game name:

jzintv [flags] "Game Name"


If you are upgrading jzIntv, and have previously followed the instructions
above, then you only need to do two minor steps to point jzIntv to the new
version:

1. Use the System Control Panel to change JZINTV_DIR to point to the new
folder. (See the directions above for how to change or add environment
variables using the System Control Panel.)

2. Either:
a. Copy your ROMs to the new installation folder. This is appropriate
if you're deleting the previous installation. It's also the easiest,
but uses the most disk space.

b. Change JZINTV_ROM_PATH so it points to the ROMs in the older
installation. To do this, use the System Control Panel to edit the
JZINTV_ROM_PATH variable as follows:

(1) Delete the existing value.

(2) Type in the full path to where the ROMs are stored.




Default Flags
-------------

jzIntv currently does not have a mechanism to change the default flags it uses
when the user invokes it. The easiest way to specify a default set of flags
to jzIntv is to write a batch file that "wraps" jzIntv as follows.


1. Configure jzIntv's environement variables as described above.

2. Open up Notepad, and enter the following into the buffer:

jzintv [flags] %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8 %9

where [flags] includes the list of flags you wish to pass to jzIntv by
default. For example, if you always want to run jzIntv in full-screen mode
at 640x480 with the Intellivoice enabled, you might write:

jzintv -z1 -f1 -v1 %1 %2 %3 %4 %5 %6 %7 %8 %9


3. Save this file as "C:\Program Files\jzintv-1.0\bin\go-jzintv.bat".
(If you installed jzIntv under a different location than
"C:\Program Files\jzintv-1.0", change the above path accordingly.)

4. To use the default flags, start jzIntv by typing "go-jzintv" instead
of "jzintv".
Immagine


Torna a “Retrogame”

Chi c’è in linea

Visitano il forum: Nessuno e 0 ospiti